voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
voorgerecht
Recepten Lichte vissoep

Lichte vissoep

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 sinaasappelschil

1 laurierblaadje

1 takje verse tijm

10 draadjes saffraan

1 kleine venkelknol

2 trostomaten

100 milliliter droge witte wijn

1 liter visbouillon van tablet

500 gram diepvrieskabeljauwfilets

500 gram diepvrieskoolvisfilets


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook, sinaasappelschil, laurierblad, thijm, saffraan en venkel toe en bak op zacht vuur nog 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en bak nog enkele minuten tot de tomatenstukjes zacht zijn en uit elkaar vallen.
  • 3 Giet de wijn en bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 4 Haal het laurierblad, de tijm en de sinaasappelschil eruit en pureer de soep met een staafmixer.
  • 5 Zeef de soep boven een andere pan of kom en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Leg de stukjes vis in de soep en laat nog 10 minuten tegen de kook aan pocheren.

wijnadvies

Helemaal Zuid-Frankrijk. Een Provence rosé is perfect. Ook voor wit kunnen we daar terecht. Opwindende combinatie: met viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 22 gram