online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
voorgerecht
Recepten Lichte vissoep

Lichte vissoep

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 sinaasappelschil

1 laurierblaadje

1 takje verse tijm

10 draadjes saffraan

1 kleine venkelknol

2 trostomaten

100 milliliter droge witte wijn

1 liter visbouillon van tablet

500 gram diepvrieskabeljauwfilets

500 gram diepvrieskoolvisfilets


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook, sinaasappelschil, laurierblad, thijm, saffraan en venkel toe en bak op zacht vuur nog 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en bak nog enkele minuten tot de tomatenstukjes zacht zijn en uit elkaar vallen.
  • 3 Giet de wijn en bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 4 Haal het laurierblad, de tijm en de sinaasappelschil eruit en pureer de soep met een staafmixer.
  • 5 Zeef de soep boven een andere pan of kom en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Leg de stukjes vis in de soep en laat nog 10 minuten tegen de kook aan pocheren.

wijnadvies

Helemaal Zuid-Frankrijk. Een Provence rosé is perfect. Ook voor wit kunnen we daar terecht. Opwindende combinatie: met viognier.


voedingswaarde

energie 180 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 22 gram