online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
80 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Limoen-appelcake

Limoen-appelcake

ingrediënten

150 gram gezouten boter

150 gram witte basterdsuiker

1 limoen

limoen

4 eieren

150 gram zelfrijzend bakmeel

1 friszure appel

100 gram poedersuiker

limoen


benodigdheden

taartvorm

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160C.
  • 2 Laat de boter smelten en klop er met een mixer suiker, limoensap en -rasp door.
  • 3 Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen.
  • 4 Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag.
  • 5 Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Snijd de schijfjes vervolgens in stukjes en schep de appel door het beslag.
  • 6 Giet het beslag in de taartvorm en bak in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Controleer de gaarheid door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uit- komt is de cake gaar.
  • 8 Laat afkoelen op een rooster en stort de cake op een bord.
  • 9 Roer de poedersuiker eerst los met een paar druppels limoensap en voeg geleidelijk iets meer sap toe tot het glazuur glanzend en licht vloeibaar is.
  • 10 Giet het glazuur langzaam over de cake en leg de schijfjes limoen erop.
  • 11 Laat het glazuur hard worden.


voedingswaarde

energie 755 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 11 gram