voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Limoenspread

Limoenspread

ingredi├źnten

2 limoenen

100 milliliter ricotta

100 milliliter Griekse yoghurt

100 milliliter kwark

100 milliliter mayonaise

2 sjalotjes

2 eetlepels bieslook


  • 1 Boen de limoenen schoon onder heet water.
  • 2 Rasp de schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit.
  • 3 Meng limoenrasp en -sap met de ricotta, Griekse yoghurt of kwark.
  • 4 Roer de mayonaise erdoor.
  • 5 Snipper de sjalotjes fijn of rasp ze.
  • 6 Meng de sjalot en de gehakte bieslook door de spread.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Dit recept is lekker bij vis of zeevruchten, zoals knoflookgarnalen, gerookte zalm of gekookte mosselen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram