online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Linguine di cari uccellini

Linguine di cari uccellini

ingrediënten

1 theelepel boter

sjalot

150 milliliter kookroom

citroen

4 grote garnalen

chilipepervlokken

2 theelepels olijfolie

1 teentje knoflook

100 gram linguine

100 gram spaghetti

50 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de sjalot in een paar minuten glazig. Voeg de room toe en breng aan de kook. Breng op smaak met citroenrasp en -sap. Neem de pan van de warmtebron en laat staan tot later gebruik.
  • 2 Kook de pasta beetgaar. Giet af en vang een kopje van het kookwater op.
  • 3 Dep intussen de garnalen goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en chilipeper. Verhit de olie en bak hierin de garnalen om en om aan. Voeg de knoflook toe en bak heel kort mee. Houd even warm onder een deksel.
  • 4 Schep de pasta door de citroenroomsaus en warm op een lage stand door. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
  • 5 Draai met een vork een portie pasta tot een mooi nestje en leg op (voorverwarmde) diepe borden. Bestrooi met een paar flinters Parmezaanse kaas en maal er wat chilipeper over. Leg op elk nestje 2 garnalen.

wijnadvies

Bij dit recept drink je Italiaanse Piravano Pinot Grigio of Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 25 gram