online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Linzenballetjes met mangochutney

Linzenballetjes met mangochutney

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 ui

1 wortel

1 teentje knoflook

1 eetlepel gehaktkruiden

250 gram linzen

50 gram broodkruim

50 gram paneermeel

4 eetlepels munt

1 citroen

1 ei

2 eetlepels zonnebloemolie

1 grote mango

1 rode ui

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

rode peper

4 eetlepels appelazijn

4 eetlepels wittewijnazijn

1 eetlepel suiker


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie en bak hierin de ui en wortel zacht.
  • 2 Voeg de knoflook en gehaktkruiden toe en bak nog 1-2 minuten. Pureer intussen de linzen grof en meng met het broodkruim, 2 eetlepels munt en het citroensap.
  • 3 Meng de gebakken groente en het ei door de linzen en vorm balletjes van dit mengsel. Leg ze op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten lichtbruin.
  • 4 Verhit intussen de zonnebloemolie en bak hierin de mango en rode ui op een hoge stand. Voeg na 3-4 minuten de komijn en rode peper toe en bak 1 minuut mee.
  • 5 Voeg de azijn, suiker en 4 eetlepels water toe en kook al roerend op een lage stand circa 10 minuten, tot bijna al het vocht is verdampt. Verdeel de chutney over kleine bordjes en leg in het midden daarvan 3 balletjes. Garneer met de rest van de munt.

bereidingstip

Lekker met zelfgemaakte piccalilly in plaats van mangochutney, (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/piccalilly/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde

energie 310 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 9 gram