online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Linzensalade met bietjes, geitenkaas en geroosterd spek

Linzensalade met bietjes, geitenkaas en geroosterd spek

ingrediënten

200 gram linzen

500 milliliter groentebouillon

25 gram walnoten

4 plakken ontbijtspek

4 plakken bacon

75 gram gemengde bladsla

1 gekookte biet

150 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels wittewijnazijn

1 theelepel dijonmosterd

3 eetlepels olijfolie extra vergine


  • 1 Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in de bouillon. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Rooster het spek in dezelfde hete koekenpan krokant.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over borden.
  • 4 Schep de rode biet door de linzen en verdeel dit mengsel met de geitenkaas en walnoten over de sla. Giet de dressing over de linzensalade en leg het spek erop.

wijnadvies

Jean Sablenay Sauvignon Blanc.


voedingswaarde

energie 400 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 19 gram