voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
recepten Linzensalade met makreel en muntchutney

Linzensalade met makreel en muntchutney

ingrediënten

4 gerookte makreelfilets

3 sinaasappels

2 eetlepels wittewijnazijn

5 eetlepels olijfolie

theelepel komijnpoeder (djinten)

1 blik linzen

1 rode ui

15 zwarte olijven

2 eetlepels platte peterselie

1 winterwortel

200 gram wortelreepjes

1 appel

1 bosje verse munt

3 eetlepels citroensap

2 eetlepels suiker

1 groene peper


  • 1 Snijd 2 makreelfilets in stukjes.
  • 2 Schil de sinaasappels dik.
  • 3 Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op.
  • 4 Meng sinaasappelsap, wijnazijn, olijfolie en komijn tot een dressing.
  • 5 Pureer de ingrediënten voor de muntchutney.
  • 6 Schep de stukjes makreel, sinaasappelpartjes, linzen, ui, olijven en peterselie door de dressing.
  • 7 Leg een laagje wortel op een schaal of borden.
  • 8 Verdeel daarover de linzensalade.
  • 9 Verdeel de makreelfilets, eventueel gehalveerd, erover en serveer de muntchutney erbij.

bereidingstip

Vervang linzen door flageolets of dubbel gedopte tuinbonen. Neem in plaats van komijn gemalen koriander (ketoembar). Lekker met naanbrood of Turks brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 35 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier