voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Linzensalade met mozzarella en gepofte tomaatjes

Linzensalade met mozzarella en gepofte tomaatjes

ingrediënten

teentje knoflook

6 eetlepels olijfolie

250 gram cherry-/kerstomaatjes

2 eetlepels mosterd

2 eetlepels appelazijn

1 eetlepel honing

1 blik linzen

1 avocado

75 gram rucola

1 handje basilicum

1 kleine rode ui

1 bol buffelmozzarella


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Leg de tomaatjes op de bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bak circa 12 minuten in de oven.
  • 3 Klop intussen een dressing van de mosterd, azijn, honing en de rest van de olijfolie.
  • 4 Meng in een grote schaal de linzen, avocado, rucola, basilicum en ui. Roer de dressing erdoor.
  • 5 Leg de gepofte tomaatjes erop en verdeel de mozzarella erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 13 gram