voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Linzenschotel met rundervinken

Linzenschotel met rundervinken

ingredi├źnten

300 gram bruine linzen

4 eetlepels olijfolie

100 gram gerookte spekblokjes

1 teentje knoflook

1 ui

400 gram tomatenblokjes

7 deciliter vleesbouillon

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn

1 courgette

4 rundervinken


  • 1 Spoel de linzen af in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de spekblokjes 3 minuten.
  • 3 Voeg knoflook en ui toe en bak nog 2 minuten.
  • 4 Meng de linzen, tomatenblokjes, bouillon en rozemarijn erdoor en stoof zachtjes 30-35 minuten tot de linzen gaar zijn.
  • 5 Voeg de laatste 10 minuten de courgette toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Bak intussen in de rest van de olijfolie de rundervinken bestrooid met zout en peper in 12-15 minuten gaar en serveer ze op de linzenschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 32 gram