voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

3 uien

1 eetlepel kerriepoeder

2 teentjes knoflook

2 zoete aardappels

1 liter groentebouillon van tablet

3 stengels bleekselderij

2 blikjes bruine linzen


  • 1 Houd het groen van de selderijstengels apart. Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de uien op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 2 Voeg de kerriepoeder, knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook 5 minuten door. Voeg de bleekselderij en linzen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Breng de soep eventueel op smaak met peper. Hak het selderijgroen grof en bestrooi de soep ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 264 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 9 gram