voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

3 uien

1 eetlepel kerriepoeder

2 teentjes knoflook

2 zoete aardappels

1 liter groentebouillon van tablet

3 stengels bleekselderij

2 blikjes bruine linzen


  • 1 Houd het groen van de selderijstengels apart. Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de uien op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 2 Voeg de kerriepoeder, knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook 5 minuten door. Voeg de bleekselderij en linzen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Breng de soep eventueel op smaak met peper. Hak het selderijgroen grof en bestrooi de soep ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 264 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier