online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
75 min.
hoofdgerecht
Recepten Linzenstoofpot met gehaktballetjes

Linzenstoofpot met gehaktballetjes

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

2 rode uien

1 winterwortel

4 teentjes knoflook

2 eetlepels milde Indiase currypasta

300 gram gedroogde linzen

400 gram tomatenblokjes

300 milliliter runderbouillon

300 milliliter kippenbouillon

300 milliliter groentebouillon

2 sneeën witbrood

250 gram half-om-half gehakt

1 mespunt foeliepoeder

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

ei

1 bosje verse koriander


  • 1 Verwarm de olie in een pan met zware bodem en fruit hierin de uien op lage stand circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de wortelblokjes, de knoflook en de currypasta toe en roerbak enkele minuten mee.
  • 3 Voeg de linzen en tomatenblokjes toe en roer alles goed om. Leng aan met wat bouillon tot de linzen ruim onder staan. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op de laagste stand een uur stoven.
  • 4 Week ondertussen het brood in een paar eetlepels water en knijp het uit.
  • 5 Vermeng het gehakt met het brood, zout en peper, de specerijen en het ei.
  • 6 Kneed de verse koriander erdoor en rol er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • 7 Leg de balletjes de laatste 20 minuten in de pan tussen de linzen tot alles gaar is.
  • 8 Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders nog wat bouillon toe.

bereidingstip

Lekker met een lepel Griekse yoghurt en gehakte koriander.

wijnadvies

Verlangt wat steviger rood: Corbières, Landenwijn Frankrijk of Spanje.


voedingswaarde

energie 585 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 32 gram