online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
25 min.
tussendoortje, voorgerecht
Recepten Loempiaatjes met scherpe saus

Loempiaatjes met scherpe saus

ingrediënten

224 gram filodeeg

20 gram rijstmie

2 wortels

3 lente-/bosuitjes

100 gram gekookte ham

6 eetlepels zonnebloemolie

100 milliliter zoete chilisaus

2 eetlepels verse koriander

1 eetlepel verse gember

rode peper


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, spoel onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  • 2 Snijd de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en circa 10 cm lengte. uten goudbruin. Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia’s.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een deegvel met een kwastje olie en leg er een deegvel bovenop.
  • 4 Snijd dit doormidden en leg op elke helft een plukje mie en wat groenten en hamreepjes.
  • 5 Bestrijk de randen van het deeg lichtjes met olie, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg in de lengte strak op.
  • 6 Leg de loempia’s met het naadje naar onder op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
  • 7 Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia’s.

wijnadvies

Lekker met Arthur Metz Gewürztraminer


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 10 gram