online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Luxe appel-perentaartjes

Luxe appel-perentaartjes

ingrediënten

100 gram bloem

2 eetlepels bloem

30 gram suiker

50 gram boter

eidooier

2 eetlepels gedroogde cranberry's

2 eetlepels rozijnen

2 eetlepels bessenlikeur

2 eetlepels rode port 

2 eetlepels appelsap

75 gram blanke hazelnoten

75 gram blanke amandelen

20 gram suiker

eetlepel maizena

ei

50 gram boter

1 grote appel

1 peer

250 milliliter slagroom


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Wel de cranberry’s in de (lauwwarme) bessenlikeur.
  • 2 Maal voor de vulling de hazelnoten met de suiker. Voeg de maizena, het ei en 15 gram boter toe en meng goed. Zet dit mengsel (frangipane) apart.
  • 3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en verdeel de frangipane erover. Leg de appel, peer en cranberry’s erop.
  • 4 Smelt de rest van de boter en strijk deze over het fruit. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Laat helemaal afkoelen en garneer met een quenelle van slagroom. Zoek elders op boodschappen.nl naar 'kooktechniek: quenelles' en zie hoe je dit doet.

bereidingstip

Geef de taartjes een topping: klop 2 eiwitten met 1 eetlepel (poeder)suiker stijf in een vetvrije kom. Bestrooi de bovenkant van de taartjes met een beetje paneermeel en verdeel daarover bergjes eiwitschuim. Zet de taartjes nog 8-10 minuten in de warme oven of onder de ovengrill tot het schuim licht kleurt.


voedingswaarde

energie 740 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 9 gram