online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Luxe appel-perentaartjes

Luxe appel-perentaartjes

ingrediënten

100 gram bloem

2 eetlepels bloem

30 gram suiker

50 gram boter

eidooier

2 eetlepels gedroogde cranberry's

2 eetlepels rozijnen

2 eetlepels bessenlikeur

2 eetlepels rode port 

2 eetlepels appelsap

75 gram blanke hazelnoten

75 gram blanke amandelen

20 gram suiker

eetlepel maizena

ei

50 gram boter

1 grote appel

1 peer

250 milliliter slagroom


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Wel de cranberry’s in de (lauwwarme) bessenlikeur.
  • 2 Maal voor de vulling de hazelnoten met de suiker. Voeg de maizena, het ei en 15 gram boter toe en meng goed. Zet dit mengsel (frangipane) apart.
  • 3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en verdeel de frangipane erover. Leg de appel, peer en cranberry’s erop.
  • 4 Smelt de rest van de boter en strijk deze over het fruit. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Laat helemaal afkoelen en garneer met een quenelle van slagroom. Zoek elders op boodschappen.nl naar 'kooktechniek: quenelles' en zie hoe je dit doet.

bereidingstip

Geef de taartjes een topping: klop 2 eiwitten met 1 eetlepel (poeder)suiker stijf in een vetvrije kom. Bestrooi de bovenkant van de taartjes met een beetje paneermeel en verdeel daarover bergjes eiwitschuim. Zet de taartjes nog 8-10 minuten in de warme oven of onder de ovengrill tot het schuim licht kleurt.


voedingswaarde

energie 740 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 9 gram