online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

ingrediënten

500 gram krieltjes met schil

1 kilogram witte asperge

2 kruidenbouillontabletten

2 kippenbouillontabletten

200 gram gerookte spekblokjes

1 krop sla

200 gram oude boerenkaas

4 eieren

1 bosje verse peterselie

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels mayonaise

1 theelepel honing


  • 1 Kook de krieltjes in de schil in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat uitdampen.
  • 2 Snijd het houterige uiteinde van de asperges af en snijd ze in stukken van 3-4 cm. Kook de aspergestukken in water met de bouillonblokjes in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Spoel koud water over de asperges en laat uitlekken.
  • 3 Rooster de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg 3 eetlepels aspergekookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de krieltjes.
  • 5 Verdeel de sla over een schaal of borden. Schep de asperges, krieltjes, spekjes, kaas en dressing door elkaar. Verdeel dit mengsel over de sla. Garneer met partjes ei en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde

energie 750 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 33 gram