online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
Recepten Maaltijdsalade met paddenstoelen en gebakken camembert

Maaltijdsalade met paddenstoelen en gebakken camembert

ingredi├źnten

1 camembert

50 gram bloem

1 ei

50 gram paneermeel

50 gram witbroodkruim

100 milliliter olijfolie

1 teentje knoflook

250 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels balsamicoazijn

2 eetlepels rode vruchtenazijn

100 gram gemengde bladsla

1 rode ui

25 gram walnoten

6 eetlepels bosvruchtenjam

6 eetlepels cranberrycompote

1 sinaasappel

1 theelepel mosterd

2 eetlepels port

2 eetlepels rodebessensap


  • 1 Snijd de camembert in punten. Zet bloem, ei en paneermeel klaar in verschillende diepe borden. Wentel de kaaspuntjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie, fruit de knoflook en bak hierin de paddenstoelen kort. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd ze warm.
  • 3 Meng 4 eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, zout en versgemalen peper en schep deze dressing door de sla.
  • 4 Verdeel de sla over 2 borden. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kaaspuntjes in circa 2 minuten goudbruin.
  • 5 Verdeel de kaaspuntjes met de paddenstoelen, uienringen en walnoten over de sla.
  • 6 Meng de bosvruchtenjam met het sinaasappelsap, de mosterd en port tot een sausje en sprenkel over de camembertpuntjes. Lekker met grof bruinbrood.

bereidingstip

In plaats van camembert kun je ook brie gebruiken.


voedingswaarde

energie 1350 kcal
vet 91 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 48 gram