online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui

Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui

ingredi├źnten

2 bosjes lente-/bosuitjes

3 eetlepels olijfolie

4 kleine stronkjes witlof

1 groene appel

50 gram pecannoten

100 gram overjarige brokkelkaas

50 gram veldsla

1 ciabattabrood

6 eetlepels notendressing


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwijder het donkergroene stuk van de lente-uitjes en snijd de uitjes in lange stukken. Meng met 2 eetlepels olie en wat zout.
  • 2 Gril de stukken lente-ui in een grillpan op middelhoge stand rondom lichtbruin.
  • 3 Snijd een stukje van de onderkant van de stronkjes witlof en snijd de bladeren los. Halveer de bladeren eventueel.
  • 4 Snijd de appel eerst in kwarten en dan in dunne plakjes.
  • 5 Meng de witlof met de appel, pecannoten, kaas, veldsla en gegrilde lente-ui.
  • 6 Verwarm de grillpan opnieuw. Snijd de ciabatta in 12 schuine plakken. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met de rest van de olie en gril ze aan beide kanten bruin.
  • 7 Leg het brood per 3 sneetjes in een stervorm op grote borden. Schep een gedeelte van de notendressing door de salade en verdeel de salade over het brood op de borden. Maal er wat peper over en serveer met de rest van de dressing.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 16 gram