online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine

Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine

ingredi├źnten

300 gram grote macaroni

1 aubergine

100 milliliter olijfolie

100 milliliter zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

4 tomaten

scheutje witte wijn

2 blikjes sardinesfilets

2 blikjes tonijn op olie

eetlepel verse tijm

3 eetlepels platte peterselie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de macaroni met zout beetgaar.
  • 2 Bestrooi de aubergine, in kleine blokjes, met zout. Verhit de olijf- of zonnebloemolie en bak hierin de aubergine goudbruin. Schep de aubergine op keukenpapier en laat uitlekken.
  • 3 Fruit in het bakvet de ui en knoflook en schep de tomatenstukjes erdoor. Bak 3 minuten.
  • 4 Voeg eventueel een scheutje witte wijn (of een beetje kookvocht) toe. Voeg de sardientjes of tonijn op olie, de aubergine, de verse tijmblaadjes en 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie toe. Laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de uitgelekte pasta erdoor en bestrooi met nog 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie.


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 20 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier