ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
• Voor een pittige pastaschotel: voeg wat gedroogde chilivlokken toe aan het room-kaasmengsel.<br/> • Vervang de macaroni door 400 g penne. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm en kook samen met de penne in 10 min. beetgaar. . <h4>Hoe geef je macaroni meer smaak?</h4> • Rooster de pasta vóór het koken.<br/> • Voeg zout toe aan het water.<br/> • Kruid je macaroni. Deze pasta biedt daar veel flexibiliteit voor, dus gebruik gewoon je favorieten. Bijvoorbeeld basilicum, oregano, of paprikapoeder. . <h4>Kook je macaroni in water of melk?</h4> • Water is gebruikelijk om pasta te koken. <br/> • Wil je een extra romige macaroni? Kook die dan in melk in plaats van water. Mar doe dat op eigen risico: melk brandt veel sneller aan, en maakt de macaroni plakkeriger en zachter. . <h4>Hoe voorkom je dat macaroni papperig wordt in je ovenschotel?</h4> • Kook de pasta al dente, dus beetgaar.<br/> • Gebruik voldoende kaas.<br/> • Verdeel de pasta gelijkmatig over de ovenschaal. <br/> • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. . <h4>Is er een verschil tussen pasta- en ovenschotel?</h4> Een pastaschotel is een specifiek soort ovenschotel, uiteraard met pasta als hoofdgerecht. Behalve dit recept, kun je ook denken aan lasagne of cannelloni. . <h4>Kun je je macaronischotel weer opwarmen?</h4> • Dé opwarmmethode voor je ovenschotel macaroni is natuurlijk in de voorverwarmde oven (175°C).<br/> • Het kan ook in de magnetron, maar wel in kleine porties. Dus niet alles tegelijk. Voeg ook wat extra vocht toe. <br/> • Je kunt de schotel ook in de pan opwarmen, op laag vuur met een beetje water.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 743 kcal |
| vet | 48 gram |
| verzadigd vet | 30 gram |
| koolhydraten | 40 gram |
| eiwit | 32 gram |
WEB01-SPAR-PU