4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Macaroni ovenschotel

Macaroni ovenschotel

ingrediënten


15 min
4 personen
300 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram zuivelspread knoflook & kruiden
500 gram vlugkokende macaroni
1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd de bloemkool in roosjes van 2 cm. Kook de macaroni en bloemkool samen in ruim water met zout in 5 min. beetgaar.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zuivelspread in een kom en pers de knoflook erboven. Meng de Italiaanse kruiden en helft van de kaas erdoor.
  • 3 Giet de macaroni met de bloemkool af, maar vang een kop kookvocht op. Doe de macaroni en bloemkool terug in de pan. Schep het zuivelspread-kaasmengsel met 50 ml kookvocht erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de pasta in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de pasta in de oven in 20 min. goudgeel.

bereidingstip

• Voor een pittige pastaschotel: voeg wat gedroogde chilivlokken toe aan het room-kaasmengsel.<br/> • Vervang de macaroni door 400 g penne. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm en kook samen met de penne in 10 min. beetgaar. . <h4>Hoe geef je macaroni meer smaak?</h4> • Rooster de pasta vóór het koken.<br/> • Voeg zout toe aan het water.<br/> • Kruid je macaroni. Deze pasta biedt daar veel flexibiliteit voor, dus gebruik gewoon je favorieten. Bijvoorbeeld basilicum, oregano, of paprikapoeder. . <h4>Kook je macaroni in water of melk?</h4> • Water is gebruikelijk om pasta te koken. <br/> • Wil je een extra romige macaroni? Kook die dan in melk in plaats van water. Mar doe dat op eigen risico: melk brandt veel sneller aan, en maakt de macaroni plakkeriger en zachter. . <h4>Hoe voorkom je dat macaroni papperig wordt in je ovenschotel?</h4> • Kook de pasta al dente, dus beetgaar.<br/> • Gebruik voldoende kaas.<br/> • Verdeel de pasta gelijkmatig over de ovenschaal. <br/> • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. . <h4>Is er een verschil tussen pasta- en ovenschotel?</h4> Een pastaschotel is een specifiek soort ovenschotel, uiteraard met pasta als hoofdgerecht. Behalve dit recept, kun je ook denken aan lasagne of cannelloni. . <h4>Kun je je macaronischotel weer opwarmen?</h4> • Dé opwarmmethode voor je ovenschotel macaroni is natuurlijk in de voorverwarmde oven (175°C).<br/> • Het kan ook in de magnetron, maar wel in kleine porties. Dus niet alles tegelijk. Voeg ook wat extra vocht toe. <br/> • Je kunt de schotel ook in de pan opwarmen, op laag vuur met een beetje water.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 743 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st