online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, tussendoortje, brunch
Recepten Maisbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

Maisbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

ingrediënten

5 sneeën maisbroden

50 gram blanke amandelen

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel witte basterdsuiker

100 gram gedroogde abrikozen

50 gram blanke rozijnen

2 eieren

100 milliliter melk

75 gram boter

200 gram ricotta

1 theelepel limoenrasp

1 eetlepel limoensap

2 eetlepels witte basterdsuiker


benodigdheden

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de sneetjes brood met de amandelen en de suiker fijn.
  • 2 Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng het broodmengsel met de abrikozen, de rozijnen, de eieren, de melk en de boter.
  • 3 Schep dit mengsel in de muffinvorm of cakevormpjes zodat ze voor 3/4 gevuld zijn.
  • 4 Bak de muffins circa 20 minuten in het midden van de oven. (Dit kan ook een dag van tevoren, mits u ze daarna afgesloten bewaart).
  • 5 Meng de ingrediënten voor de limoenricotta en serveer deze bij de maisbroodmuffins.


voedingswaarde

energie 295 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 8 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier