voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, tussendoortje, brunch
recepten Maisbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

Maisbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

ingrediënten

5 sneeën maisbroden

50 gram blanke amandelen

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel witte basterdsuiker

100 gram gedroogde abrikozen

50 gram blanke rozijnen

2 eieren

100 milliliter melk

75 gram boter

200 gram ricotta

1 theelepel limoenrasp

1 eetlepel limoensap

2 eetlepels witte basterdsuiker


benodigdheden

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de sneetjes brood met de amandelen en de suiker fijn.
  • 2 Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng het broodmengsel met de abrikozen, de rozijnen, de eieren, de melk en de boter.
  • 3 Schep dit mengsel in de muffinvorm of cakevormpjes zodat ze voor 3/4 gevuld zijn.
  • 4 Bak de muffins circa 20 minuten in het midden van de oven. (Dit kan ook een dag van tevoren, mits u ze daarna afgesloten bewaart).
  • 5 Meng de ingrediënten voor de limoenricotta en serveer deze bij de maisbroodmuffins.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 8 gram