voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, klein gerecht
Recepten Maispannenkoekjes met tomaat-komkommersaus

Maispannenkoekjes met tomaat-komkommersaus

ingrediënten

6 eieren

250 gram havermout

100 gram diepvriesspinazie

250 gram mais

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel tijm

100 gram boter

2 vleestomaten

2 tomaten

1 kleine komkommer

komkommer

5 eetlepels yoghurt

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel tomatenketchup


  • 1 Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Klop de eieren los met de havermout, spinazie, mais, kerrie, zout en peper. Verhit een klontje boter en schep 3-4 porties van het beslag in de pan.
  • 3 Druk iets platter en bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant. Bak verder tot alles op is en serveer ze in stapeltjes met de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 21 gram