voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, klein gerecht
recepten Maispannenkoekjes met tomaat-komkommersaus

Maispannenkoekjes met tomaat-komkommersaus

ingrediënten

6 eieren

250 gram havermout

100 gram diepvriesspinazie

250 gram mais

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel tijm

100 gram boter

2 vleestomaten

2 tomaten

1 kleine komkommer

komkommer

5 eetlepels yoghurt

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel tomatenketchup


  • 1 Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Klop de eieren los met de havermout, spinazie, mais, kerrie, zout en peper. Verhit een klontje boter en schep 3-4 porties van het beslag in de pan.
  • 3 Druk iets platter en bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant. Bak verder tot alles op is en serveer ze in stapeltjes met de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 21 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier