online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Makkelijke chocoladetaart

Makkelijke chocoladetaart

ingrediënten

300 gram suiker

2 grote eieren

250 milliliter melk

250 milliliter yoghurt

100 gram cacaopoeder

200 gram boter

3 theelepels vanille-essence

theelepel zout

375 gram zelfrijzend bakmeel

250 milliliter koffie

250 gram chocolade

250 milliliter room


benodigdheden

taartvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • 2 Doe alle ingrediënten, samen met 0.5 theelepel zout in de kom van een foodprocessor en meng ze (of doe ze in een mengkom en meng ze met een mixer). Schenk het mengsel in de beklede vorm en strijk de bovenkant glad.
  • 3 Bak de taart 1 uur of tot een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen. Bewaar hem eventueel luchtdicht verpakt of vries hem in voor later gebruik.
  • 4 Smelt voor de ganache de chocolade met de room op laag vuur of in de magnetron in 1-2 minuten en roer elke 30 seconden tot de chocolade helemaal is gesmolten en het mengsel romig is.
  • 5 Druppel de ganache over de achterkant van een lepel op de taart of laat de ganache afkoelen tot hij stevig genoeg is om met een pannenkoekmes over de taart te worden uitgestreken. Versier de taart eventueel met verse frambozen of bestuif hem met poedersuiker.

bereidingstip

De taart kan goed afgesloten circa één week in de koelkast worden bewaard of kan - zonder glazuur - worden ingevroren.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 9 gram