online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Makreel in sambal-ketjapsaus

Makreel in sambal-ketjapsaus

ingredi├źnten

300 gram rijst

2 eetlepels zonnebloemolie

1 bosje lente-/bosui

2 teentjes knoflook

2 theelepels sambal oelek

2 eetlepels ketjap manis

limoen

citroen

4 gestoomde makrelen

1 pot atjar tjampoer

1 zak kroepoek


  • 1 Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de bosui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de sambal, ketjap en het limoensap toe en bak nog 2 minuten op een lage stand.
  • 2 Leg de makreelfilets in de saus en wentel een paar keer om. Leg het deksel op de pan en laat 5-8 minuten stoven tot de vis door en door warm is.
  • 3 Serveer de makreel met de rijst, atjar en kroepoek.

wijnadvies

De pittigheid van de makreel vraagt om frissigheid. Een echt Sauvignon Blanc-gerecht, kies eens voor die van Jean Sablenay.


voedingswaarde

energie 780 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 22 gram