online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Makreel met geroosterde courgette en kerstomaat

Makreel met geroosterde courgette en kerstomaat

ingredi├źnten

2 gerookte makrelen

250 gram cherry-/kerstomaatjes

2 courgettes

125 milliliter olijfolie

125 milliliter sinaasappelsap

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels verse bieslook


  • 1 Leg de makrelen naast elkaar op een schaal en vouw de huid open.
  • 2 Kruis de tomaten aan de onderkant in. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze aan beide kanten.
  • 3 Schep de courgette uit de pan en rooster hierin de tomaten bestreken met olijfolie.
  • 4 Verwarm het sinaasappelsap en kook dit tot de helft in.
  • 5 Klop, van de warmtebron af, de rest van de olijfolie, mosterd, zout, peper en bieslook erdoor.
  • 6 Serveer de courgette en tomaten, besprenkeld met een beetje dressing bij de makreel en zet de rest van de dressing erbij. Lekker met witte rijst of warm Turks brood.

wijnadvies

Voortreffelijke combinatie met Arthur Metz Pinot Gris, Lizard of Montalto Pinot Grigio.


voedingswaarde

energie 705 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 23 gram