online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Makreelcrostini met zoetzure radijsjes

Makreelcrostini met zoetzure radijsjes

ingrediënten

100 milliliter wittewijnazijn

2 eetlepels suiker

1 bosje radijsjes

1 stokbrood

6 eetlepels olijfolie

1 gerookte makreel

125 gram crème fraîche

1 bosje bieslook


  • 1 Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Bestrijk de plakken stokbrood rondom met olijfolie en bak ze knapperig onder de grill.
  • 2 Meng intussen de makreel, crème fraîche en bieslook door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep wat van de makreelsalade op de crostini en leg wat zoetzure radijsjes erop. Serveer de makreelcrostini op een grote schaal.

bereidingstip

Radijsjes over? Je kunt ze in een luchtdichte pot circa 1 week bewaren in de koelkast. Lekker in salades of op een broodje kaas.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een lekker droge, witte Huiswijn.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 11 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier