voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Makreelcurry
 met komkommersalade

Makreelcurry
 met komkommersalade

ingrediënten

150 gram pandanrijst

150 gram rijst

1 gestoomde makreel

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel Thaise rode currypasta

400 milliliter kokosmelk

2 eetlepels Thaise vissaus

2 eetlepels citroensap

1 theelepel honing

1 eetlepel koriander

1 limoen

1 kleine komkommer

50 milliliter knoflooksaus

100 milliliter yoghurt


  • 1 Kook de rijst. Meng de ingrediënten voor de komkommersalade en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd het visvlees in stukken. Verhit de arachideolie en schep de makreel en currypasta naar smaak erdoor.
  • 3 Voeg de kokosmelk, vissaus, citroensap en honing toe en verwarm 5-7 minuten zonder te koken. Serveer de curry met de rijst en de komkommersalade. Garneer met de koriander en limoen.

bereidingstip

Vervang in dit recept de rode currypasta door groene currypasta. . Neem gerookte forel in plaats van makreel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1075 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 39 gram