voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Mandarijn-muntjelly met amandelcrunch

Mandarijn-muntjelly met amandelcrunch

ingrediënten

6 blaadjes gelatine

15 mandarijnen

1 limoen

100 gram suiker

2 eetlepels munt

1 eiwit

1 eetlepel honing

75 gram amandelschaafsel

sinaasappellikeur


benodigdheden

bolle glazen schaal

puddingvorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Klop het eiwit los met de honing en roer het amandelschaafsel erdoor. Verdeel dit mengsel in een dunne laag over de bakplaat en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en breek de crunch in stukjes.
  • 3 Houd de bodem van de puddingvorm kort in heet water en stort de jelly op een schaal of bord. Garneer met de amandelcrunch en druppel eventueel wat likeur eromheen.

bereidingstip

Maak de jelly van dit recept ook eens in kleine (vis)vormpjes of timbaaltjes.. Vervang de mandarijnen door 6 sinaasappels.

wijnadvies

Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 9 gram