voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, tussengerecht
Recepten Mandarijngranita met prosecco

Mandarijngranita met prosecco

ingredi├źnten

100 gram suiker

700 milliliter mandarijnensap

700 milliliter mandarijnensap

50 milliliter citroensap

500 milliliter prosecco


  • 1 Verhit de suiker met 100 ml water tot de suiker is opgelost. Meng deze suikersiroop met het mandarijnen- en citroensap en roer goed door.
  • 2 Giet dit mengsel in een breed, ondiep diepvriesbakje en zet circa 1 uur in de diepvries. Roer het mengsel vervolgens elk half uur goed door tot na circa 2,5 uur mooie ijskristallen zijn gevormd en alles bevroren is.
  • 3 Schep de granita in cocktailglazen, schenk de prosecco erbij en serveer direct.

bereidingstip

Vervang voor de kinderen de prosecco in dit recept door koolzuurhoudend water met appel- of sinaasappelsmaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 1 gram