voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, tussengerecht
recepten Mandarijngranita met prosecco

Mandarijngranita met prosecco

ingredi├źnten

100 gram suiker

700 milliliter mandarijnensap

700 milliliter mandarijnensap

50 milliliter citroensap

500 milliliter prosecco


  • 1 Verhit de suiker met 100 ml water tot de suiker is opgelost. Meng deze suikersiroop met het mandarijnen- en citroensap en roer goed door.
  • 2 Giet dit mengsel in een breed, ondiep diepvriesbakje en zet circa 1 uur in de diepvries. Roer het mengsel vervolgens elk half uur goed door tot na circa 2,5 uur mooie ijskristallen zijn gevormd en alles bevroren is.
  • 3 Schep de granita in cocktailglazen, schenk de prosecco erbij en serveer direct.

bereidingstip

Vervang voor de kinderen de prosecco in dit recept door koolzuurhoudend water met appel- of sinaasappelsmaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 1 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier