online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Mango sticky rice

Mango sticky rice

ingrediënten

300 gram sushirijst

300 gram risottorijst

400 milliliter kokosmelk

3 eetlepels suiker

2 mango's

75 gram ongezouten pecannoten

75 gram ongezouten pinda’s


benodigdheden

timbaaltje

klein schaaltje

  • 1 Kook de rijst in 300 ml kokosmelk met 100 ml water, 2 eetlepels suiker en 1 theelepel zout.
  • 2 Laat nog 15 minuten afgedekt staan. Kook de rest van de kokosmelk met 1 eetlepel suiker tot de helft in.
  • 3 Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Vul het kommetje met de rijst en keer om op een bord.
  • 4 Herhaal dit op de andere borden. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de kokossaus over de rijst, leg de mango ernaast en bestrooi met de noten.

bereidingstip

Vervang in dit recept sushi- of risottorijst door kleefrijst (toko). Deze moet eerst geweekt worden in koud water. Lees hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. . Serveer met kokosmakronen. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng 4 eiwitten met 200 gram suiker, 200 gram gemalen kokos en de rasp van 1 limoen. Vorm er koekjes van en leg met tussenruimte op een bakplaat met bakpapier. Bak in de oven in circa 15 minuten gaar en lichtbruin.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 8 gram