online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Mangobavarois

Mangobavarois

ingredi├źnten

2 mango's

4 blaadjes gelatine

100 milliliter limonadesiroop exotisch fruit

250 milliliter slagroom

4 eetlepels suiker

500 milliliter yoghurt

bakje slagroom uit spuitbus


  • 1 Schil een van de mango's, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het in de foodprocessor. Roer de mangopuree door een fijne zeef om de eventuele draden kwijt te raken.
  • 2 Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de gelatine met aanhangend vocht op (de gelatine mag niet koken!). Roer de gelatine met de limonadesiroop en de mangopuree door de yoghurt en zet het mengsel in de koelkast.
  • 3 Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Spatel de slagroom door het yoghurtmengsel zodra dat begint op te stijven.
  • 4 Schep de bavarois in een mooie glazen schaal en zet afgedekt minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht in de koelkast.
  • 5 Schil de tweede mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit. Garneer de pudding met de mangoparten en desgewenst nog met slagroomrozetten.


voedingswaarde

energie 190 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram