voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Mangochutney

Mangochutney

ingrediënten

1 eetlepel olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

2 mango's

1 verse gember

2 eetlepels rietsuiker

1 kruidnagel

50 gram blanke rozijnen

2 eetlepels witte wijnazijn


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
  • 2 Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit nog een minuut mee.
  • 3 Voeg de mango en de rest van de ingrediënten toe en breng op lage stand aan de kook. Laat de chutney nog circa 20 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • 4 Doe de chutney in een schone pot en laat afkoelen. Serveer koud bij gegrilde kip of varkensvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 2 gram