voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
Recepten Mangochutney met rode ui

Mangochutney met rode ui

ingredi├źnten

2 rode uien

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

3 mango's

150 milliliter blanke azijn

150 milliliter sherryazijn

125 gram rietsuiker

1 gemberwortel

mespunt cayennepeper


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Smoor de uien circa 15 minuten in de olijfolie tot ze zacht zijn.
  • 2 Kook de mango circa 5 minuten zachtjes in de azijn.
  • 3 Roer de suiker, gember, een snufje zout en cayennepeper erdoor en kook zachtjes in circa 20 minuten tot een stroperige massa. Schep de rode ui erdoor.
  • 4 Schep de chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken.
  • 5 Lekker bij kip, ham, kaas en curry's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1325 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 264 gram
eiwit 8 gram