voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Mangocoupe met bitterkoekjes

Mangocoupe met bitterkoekjes

ingredi├źnten

100 gram bitterkoekjes

6 eetlepels amandellikeur

6 eetlepels sinaasappellikeur

3 mango's

125 gram mascarpone

250 gram magere kwark

1 zakje vanillesuiker

25 gram amandelschaafsel


benodigdheden

4 coupes

4 glazen

  • 1 Verdeel 1/3 van de bitterkoekjes over de coupes en besprenkel met 1/3 van de likeur.
  • 2 Schil de mango’s. Pureer het vruchtvlees van 2 mango’s. Snijd de overige mango in blokjes of schijfjes om te garneren.
  • 3 Meng de mascarpone met de kwark en vanillesuiker. Schep een laagje mangopuree met daarop een laagje mascarpone-kwark op de bitterkoekjes. Herhaal dit 3 keer.
  • 4 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan. Garneer de coupes met de mangoblokjes en bestrooi met het amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 13 gram