online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Mangotaart met kokos en limoen

Mangotaart met kokos en limoen

ingredi├źnten

bloem

150 gram koekjes

biscuit

bastognekoek

volkorenkoekje

100 gram boter

1 mespunt nootmuskaatpoeder

250 milliliter kokosmelk

75 gram suiker

1 theelepel vanille-essence

1 vanillestokje

2 eidooiers

1 eetlepel bloem

150 gram witte chocolade

2 mango's

1 limoen

50 gram kokosrasp


benodigdheden

taartvorm met losse bodem

vershoudfolie

  • 1 Vet de taartvorm licht in en bestuif met wat bloem. Meng het koekkruim met de gesmolten boter en nootmuskaat. Druk het mengsel met de bolle kant van een vochtige lepel in de vorm.
  • 2 Zet de vorm met bodem circa 1 uur in de koelkast of 30 minuten in de diepvries om op te stijven.
  • 3 Maak intussen de vulling. Breng de kokosmelk met de helft van de suiker en de vanille aan de kook.
  • 4 Klop de eidooiers met de rest van de suiker en de bloem tot een glad mengsel. Giet al roerende 1/3 van het kokosmelkmengsel erbij. Blijf goed roeren.
  • 5 Voeg dit eimengsel bij de rest van de kokosmelk in de pan en laat dit tijdens voortdurend roeren 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Giet deze vulling in een lage schaal. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
  • 6 Smelt de chocolade 1-2 minuten op 800 Watt in de magnetron of au bain-marie. Bestrijk de koekbodem met de gesmolten chocolade en laat afkoelen.
  • 7 Verdeel, als de chocolade stevig is, de kokosvulling erover. Leg de mango- en limoenplakjes erop. Bestrooi met de geraspte kokos


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 7 gram