online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Marokkaanse gehaktballetjes met pittige yoghurtsaus

Marokkaanse gehaktballetjes met pittige yoghurtsaus

ingredi├źnten

2 eetlepels rozijnen

2 eetlepels pijnboompitten

4 eetlepels olijfolie

500 gram lamsgehakt

1 beschuit

1 ei

2 theelepels paprikapoeder

250 milliliter dikke yoghurt

2 eetlepels platte peterselie

1 eetlepel sambal oelek


  • 1 Wel de rozijnen ca. 10 minuten in lauw water. Rooster de pijnboompitten in 0.5 eetlepel olie lichtbruin.
  • 2 Maak het gehakt aan met de verkruimelde beschuit, het ei, zout, peper en paprikapoeder.
  • 3 Meng de uitgelekte rozijnen en de pijnboompitten door het gehakt en draai er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  • 4 Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes op een niet te hoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar en lichtbruin. Draai ze tijdens het bakken regelmatig om.
  • 5 Roer voor de saus de peterselie en sambal door de yoghurt.
  • 6 Serveer het pittige yoghurtsausje apart bij deze balletjes, die zowel warm als koud kunnen worden gegeten.


voedingswaarde

energie 465 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 31 gram