online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Marokkaanse groenteschotel met spiegelei

Marokkaanse groenteschotel met spiegelei

ingrediënten

5 eetlepels olijfolie

1 ui

3 teentjes knoflook

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

1 courgette

4 vleestomaten

1 theelepel paprikapoeder

theelepel kaneelpoeder

2 eetlepels platte peterselie

75 gram blanke rozijnen

400 gram kikkererwten

4 eieren

2 eetlepels pijnboompitten

theelepel komijnpoeder (djinten)


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de uiringen en knoflook. Schep de paprikareepjes en courgetteplakjes erdoor en bak circa 3 minuten. Voeg de tomaten toe.
  • 2 Meng de helft van de paprikapoeder met de kaneel en strooi dit over de groenten. Schep de peterselie, rozijnen, kikkererwten, zout en versgemalen peper erdoor en schep het mengsel in een ovenschaal.
  • 3 Maak met een sauslepel of ijsschep 4 kuiltjes in de groenten. Breek de eieren met hele dooiers per stuk boven een bakje en laat ze in de kuiltjes glijden. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is.
  • 4 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng de rest van de paprikapoeder met de komijn en strooi dit samen met de pijnboompitten voor het serveren over het gerecht. Lekker met pitabroodjes of vloerbrood.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram