voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Marokkaanse kipschotel

Marokkaanse kipschotel

ingrediënten

8 drumsticks

6 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

1 theelepel kurkuma

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 aubergine

2 tomaten

100 gram gedroogde abrikozen

400 gram kikkererwten

300 gram couscous


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de drumsticks met zout en peper en bak ze in circa 3 minuten lichtbruin in 2 eetlepels olie. Leg de kip in een ovenschaal.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 3 Voeg de kurkuma, kaneel, gemberpoeder en aubergine toe en bak 2 minuten mee. Voeg dit mengsel samen met de tomaten, abrikozen en kikkererwten toe aan de kip.
  • 4 Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze 25-30 minuten in de oven.
  • 5 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de kipschotel.

bereidingstip

Besprenkel de kip voor het bakken met citroensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 38 gram