online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Marokkaanse lamsstoofpot

Marokkaanse lamsstoofpot

ingrediënten

1 theelepel kurkuma

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel komijnpoeder (djinten)

mespunt nootmuskaat

mespunt kaneelpoeder

mespunt kruidnagelpoeder

6 eetlepels olijfolie

600 gram magere lamslappen van de bout

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

1 middelgrote ui

2 teentjes knoflook

250 gram rijst

600 milliliter kippenbouillon van tablet

600 milliliter groentebouillon van tablet

250 gram diepvriesdoperwten


  • 1 Doe de kruiden in een kom en roer er twee eetlepels olijfolie door. Schep er de blokjes lamsvlees door en wrijf het kruidenmengsel met de hand goed in het vlees.
  • 2 Verhit de resterende olie in een grote pan en bak de blokjes vlees omscheppend rondom aan. Schep het vlees uit de pan.
  • 3 Laat de wortel, de bleekselderij en de ui in het braadvet bakken tot de ui begint te kleuren. Pers er de knoflook bij. Schep er de rijst (geen snelkookrijst) door en laat kort meebakken.
  • 4 Voeg het vlees en de bouillon toe, bestrooi met wat zout en peper, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan koken tot de rijst gaar is. Controleer tussentijds of er een extra scheut kokend water moet worden toegevoegd.
  • 5 Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwtjes toe. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

wijnadvies

Bordeaux levert hier de passende wijn. Alternatieve rode wijnen zijn Bergerac Rouge en Chianti (16-18°).


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 40 gram