online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Marokkaanse salsa

Marokkaanse salsa

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels arachideolie

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel komijnzaad

300 gram kikkererwten

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels verse munt

1 citroen


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin 2-3 minuten zachtjes de sjalot, knoflook en komijn tot de sjalot en knoflook zacht zijn maar niet gekleurd.
  • 2 Meng de kikkererwten, koriander, munt en het citroensap erdoor.
  • 3 Breng de salsa op smaak met zout en peper en serveer bij kip of een salade.


voedingswaarde

energie 175 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 6 gram