online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven

Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven

ingrediënten

2 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

1 teentje knoflook

4 kippenbouten

400 gram gepelde tomaten

1 kleine courgette

200 gram wortels

500 gram aardappels

1 limoen

75 gram groene olijven

1 kardemompeul

1 kruidnagel

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel kurkuma

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel paprikapoeder

100 milliliter yoghurt

1 eetlepel olijfolie

1 handje verse munt


benodigdheden

vijzel

tajine

stoofpan met deksel

  • 1 Maal de kardemom en kruidnagel in een vijzel en meng met de overige ingrediënten voor de ras el hanout.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een tajine en bak de uien, knoflook en kip circa 5 minuten. Voeg 2 eetlepels ras el hanout toe en schep om.
  • 3 Voeg de gepelde tomaten, courgette, wortel, aardappel, limoen en een flinke snuf zout toe en laat alles minimaal 1 uur stoven.
  • 4 Voeg de olijven toe en laat nog circa 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
  • 5 Meng de yoghurt met de olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofschotel met de yoghurtsaus.

wijnadvies

Zonnig, zacht en mild kruidig rood: Poeme Grenache Syrah, Portugese S de Sol Finca of Labarca Rioja Crianza.


voedingswaarde

energie 620 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 34 gram