voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven

Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven

ingrediënten

2 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

1 teentje knoflook

4 kippenbouten

400 gram gepelde tomaten

1 kleine courgette

200 gram wortels

500 gram aardappels

1 limoen

75 gram groene olijven

1 kardemompeul

1 kruidnagel

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel kurkuma

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel paprikapoeder

100 milliliter yoghurt

1 eetlepel olijfolie

1 handje verse munt


benodigdheden

vijzel

tajine

stoofpan met deksel

  • 1 Maal de kardemom en kruidnagel in een vijzel en meng met de overige ingrediënten voor de ras el hanout.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een tajine en bak de uien, knoflook en kip circa 5 minuten. Voeg 2 eetlepels ras el hanout toe en schep om.
  • 3 Voeg de gepelde tomaten, courgette, wortel, aardappel, limoen en een flinke snuf zout toe en laat alles minimaal 1 uur stoven.
  • 4 Voeg de olijven toe en laat nog circa 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
  • 5 Meng de yoghurt met de olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofschotel met de yoghurtsaus.

wijnadvies

Zonnig, zacht en mild kruidig rood: Poeme Grenache Syrah, Portugese S de Sol Finca of Labarca Rioja Crianza.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 34 gram