online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Marsepeingebakjes met frambozenroom

Marsepeingebakjes met frambozenroom

ingrediënten

12 plakken roombotercakes

200 gram roomkaas naturel

2 eetlepels suiker

100 gram frambozen

1 eetlepel poedersuiker

200 gram roze marsepein

2 eetlepels frambozenjam

decoratie suikerwerk

glazuurstift

zilverpilletjes

20 suikerhartjes


benodigdheden

mixer

  • 1 Leg de cakeplakken afgedekt in de koelkast. Mix met een elektrische mixer de roomkaas met de suiker smeuïg.
  • 2 Roer er met een vork de frambozen door. Smeer dit netjes uit over 16 stukjes cake. Stapel er steeds 2 op elkaar en dek af met de laatste 8 onbedekte stukjes cake. Zet de 8 stapeltjes afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  • 3 Bestuif het werkblad met poedersuiker en rol de marsepein hierop uit tot een dunne lap. Snijd er gelijke rechthoeken van, groot genoeg om de cakejes geheel te bedekken.
  • 4 Roer de frambozenjam met een eetlepel heet water zacht en bestrijk hiermee de cakejes rondom met een kwastje.
  • 5 Leg een stukje marsepein als een dekentje over de cakejes en laat de hoeken in een plooi naar beneden vallen. Zet de cakejes met elkaar op een schaal. Decoreer eventueel met suikerwerk.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 9 gram