online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten

Mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten

ingredi├źnten

300 gram blanke amandelen

100 gram suiker

1 theelepel citroenrasp

2 eieren

1 blaadje gelatine

citroen

1 zakje vanillesuiker

250 gram mascarpone

100 milliliter slagroom

10 gram amandelschaafsel

basisrecept stoofperen

20 gram pecannoten

poedersuiker


benodigdheden

taartvorm

vershoudfolie

  • 1 Week de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Verwarm het citroensap met de vanillesuiker zonder te koken en los de gelatine hierin op. Klop goed door en laat afkoelen.
  • 2 Klop in een kom met een mixer eerst de mascarpone los. Giet de slagroom erbij en klop nog een paar minuten op een lage stand door. Giet de afgekoelde gelatine erbij terwijl je blijft kloppen tot alles goed is gemengd.
  • 3 Giet dit mengsel op de amandelbodem, dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Rooster het amandelschaafsel voor de topping in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Laat de stoofpeertjes uitlekken in een zeef. Zet de taart op een schaal en garneer de bovenkant met de stoofpeer, amandelen en pecannoten. Bestuif licht met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 730 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 15 gram