online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Medaillons met citroenkruidenboter

Medaillons met citroenkruidenboter

ingredi├źnten

100 gram gezouten boter

1 theelepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm

1 teentje knoflook

1 theelepel citroenrasp

1 grote winterwortel

1 courgette

3 varkenshaasjes

12 blaadjes salie

1 eetlepel vloeibaar bakproduct


benodigdheden

bakpapier

keukengaren

12 cocktailprikkers

  • 1 Laat de boter op kamertemperatuur komen en roer er grof gemalen witte peper, de tijm, de knoflook en de citroenrasp doorheen. Verpak de boter in een stuk bakpapier en laat in de koelkast of diepvries opstijven.
  • 2 Schaaf de wortel en courgette in de lengte met een kaasschaaf in dunne plakken.
  • 3 Snijd de varkenshaasjes in 12 gelijke stukken. Bestrooi ze rondom met zout en royaal met grof gemalen peper.
  • 4 Leg steeds een plak wortel op een plak courgette en rol hier een varkenshaasmedaillon in. Zet vast met een stukje keukengaren of eventueel met een cocktailprikker. Duw een blaadje salie tussen het vlees en de groenten.
  • 5 Snijd plakken van de boter en steek of snijd er 8 sterren uit.
  • 6 Verwarm het bakproduct in een grote koekenpan en bak alle medaillons om en om in circa 10 minuten op middelhoge stand gaar.
  • 7 Neem ze uit de pan en leg ze op een schaal of op borden. Serveer met een paar sterren citroenkruidenboter.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 47 gram