voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Mediterraan draadjesvlees

Mediterraan draadjesvlees

ingrediënten

750 gram doorregen runderlappen

750 gram runderriblappen

50 gram boter

50 milliliter olijfolie

2 rode uien

3 teentjes knoflook

1 rode peper

200 gram chorizo

250 milliliter vleesbouillon

250 milliliter rode wijn

1 eetlepel verse rozemarijn

eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

100 gram zwarte olijven

allesbinder


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en olijfolie in een pan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 2 Voeg de uien, knoflook, rode peper en chorizo toe en bak even mee.
  • 3 Giet de hete vleesbouillon en rode wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Stoof zachtjes 2,5-3 uur met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om.
  • 4 oeg de laatste 15 minuten van de stooftijd de olijven toe. Bind de jus eventueel met allesbinder. Lekker met ciabatta of pasta en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 50 gram