voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Mediterraan draadjesvlees

Mediterraan draadjesvlees

ingrediënten

750 gram doorregen runderlappen

750 gram runderriblappen

50 gram boter

50 milliliter olijfolie

2 rode uien

3 teentjes knoflook

1 rode peper

200 gram chorizo

250 milliliter vleesbouillon

250 milliliter rode wijn

1 eetlepel verse rozemarijn

eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

100 gram zwarte olijven

allesbinder


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en olijfolie in een pan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 2 Voeg de uien, knoflook, rode peper en chorizo toe en bak even mee.
  • 3 Giet de hete vleesbouillon en rode wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Stoof zachtjes 2,5-3 uur met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om.
  • 4 oeg de laatste 15 minuten van de stooftijd de olijven toe. Bind de jus eventueel met allesbinder. Lekker met ciabatta of pasta en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 50 gram