online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt

Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt

ingrediënten

2 aubergines

200 milliliter zonnebloemolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

4 teentjes knoflook

400 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel oregano

mespunt kaneel

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel paprikapoeder

2 eetlepels tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

100 gram kaas


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm 200 ml. olie, bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg gehakt, zout en peper, oregano en de specerijen toe en roerbak alles bruin.
  • 3 Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, roer om en laat de saus aan de kook komen en in circa 15 minuten op lage stand garen. Breng de gehaktsaus eventueel verder op smaak. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Bekleed de ovenschaal met een paar plakken aubergine en schep hier een deel van de saus op. Vul de schaal zo laag voor laag met de aubergine en saus en eindig met de geraspte kaas. Bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.
  • 5 Lekker met rijst en een salade.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 28 gram