online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta

Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta

ingrediënten

1 aubergine

4 Italiaanse bollen

100 gram tapenade

krop ijsbergsla

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

100 gram olijven zonder pit

150 gram feta

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels basilicum


  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze even apart.
  • 2 Snijd de broodjes horizontaal doormidden en hol ze iets uit. Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • 3 Bestrijk alle helften met de tapenade. Verdeel over één helft de slareepjes.
  • 4 Dep de aubergineplakken droog. Bak of rooster ze samen met de paprikarepen in de olijfolie. Pers de knoflook erboven.
  • 5 Verdeel de groenten met de olijven en feta over de onderste broodhelft.
  • 6 Sprenkel er citroensap over en strooi er peterselie of basilicum op. Leg de bovenste broodhelft erop.


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 15 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier