voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta

Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta

ingrediënten

1 aubergine

4 Italiaanse bollen

100 gram tapenade

krop ijsbergsla

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

100 gram olijven zonder pit

150 gram feta

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels basilicum


  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze even apart.
  • 2 Snijd de broodjes horizontaal doormidden en hol ze iets uit. Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • 3 Bestrijk alle helften met de tapenade. Verdeel over één helft de slareepjes.
  • 4 Dep de aubergineplakken droog. Bak of rooster ze samen met de paprikarepen in de olijfolie. Pers de knoflook erboven.
  • 5 Verdeel de groenten met de olijven en feta over de onderste broodhelft.
  • 6 Sprenkel er citroensap over en strooi er peterselie of basilicum op. Leg de bovenste broodhelft erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 15 gram