voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Mediterrane burger met pestodip

Mediterrane burger met pestodip

ingrediënten

2 runderburgers

750 gram rundergehakt

2 zachte broodjes

1 rode ui

2 plakjes rauwe ham

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 eetlepel mayonaise

1 ei

1 rode ui

2 eetlepels fijn broodkruim

4 eetlepels olijfolie

4 hamburgerbroodjes

4 plakjes pancetta

4 plakjes rauwe hammen

75 gram rucola

75 gram radicchio

8 zongedroogde tomaatjes

150 milliliter magere yoghurt

150 milliliter halvanaise

2 eetlepels pesto

1 eetlepel tomatenketchup

2 eetlepels platte peterselie

50 gram rucola

2 eetlepels zongedroogde tomaten

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel pesto


  • 1 Meng het gehakt met de rode ui, de Italiaanse kruiden, het ei, het broodkruim, zout en peper.
  • 2 Verdeel in 4 porties en vorm er hamburgers van.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de pestodip en zet apart. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Bestrijk de burgers met de helft van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met de rest van de olie.
  • 5 Rooster de burgers in de oven 4-5 minuten aan beide kanten. Leg de laatste 2 minuten de pancetta en broodhelften erbij.
  • 6 Verdeel de rucola en tomaatjes over de onderste broodhelften. Leg daarop de burgers en pancetta.
  • 7 Verdeel de pestodip erover en zet de broodkapjes erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 860 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 50 gram