voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane burger met pestodip

Mediterrane burger met pestodip

ingrediënten

2 runderburgers

750 gram rundergehakt

2 zachte broodjes

1 rode ui

2 plakjes rauwe ham

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 eetlepel mayonaise

1 ei

1 rode ui

2 eetlepels fijn broodkruim

4 eetlepels olijfolie

4 hamburgerbroodjes

4 plakjes pancetta

4 plakjes rauwe hammen

75 gram rucola

75 gram radicchio

8 zongedroogde tomaatjes

150 milliliter magere yoghurt

150 milliliter halvanaise

2 eetlepels pesto

1 eetlepel tomatenketchup

2 eetlepels platte peterselie

50 gram rucola

2 eetlepels zongedroogde tomaten

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel pesto


  • 1 Meng het gehakt met de rode ui, de Italiaanse kruiden, het ei, het broodkruim, zout en peper.
  • 2 Verdeel in 4 porties en vorm er hamburgers van.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de pestodip en zet apart. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Bestrijk de burgers met de helft van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met de rest van de olie.
  • 5 Rooster de burgers in de oven 4-5 minuten aan beide kanten. Leg de laatste 2 minuten de pancetta en broodhelften erbij.
  • 6 Verdeel de rucola en tomaatjes over de onderste broodhelften. Leg daarop de burgers en pancetta.
  • 7 Verdeel de pestodip erover en zet de broodkapjes erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 860 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 50 gram