online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane kipstoof

Mediterrane kipstoof

ingredi├źnten

4 kippenbouten

1 eetlepel bloem

4 eetlepels olijfolie

1 bol knoflook

1 eetlepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde rozemarijn

200 milliliter droge witte wijn

100 gram groene olijven


  • 1 Bestrooi de kippenbouten met (grof) zout, peper en de bloem. Schud overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kip in porties om en om bruin. Neem uit de pan.
  • 2 Roer de aanbaksels los en fruit de knoflook een paar minuten op een lage stand. Voeg de kruiden toe en blus af met de wijn. Laat op hoge stand even koken en leg de stukken kip terug in de pan. Laat met het deksel op de pan op een lage stand circa 20 minuten stoven.
  • 3 Schep de olijven erdoor en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken zonder deksel. Lekker met aardappels uit de oven of brood.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 28 gram