online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
moeilijk
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane pizzataart

Mediterrane pizzataart

ingrediënten

1 eetlepel bloem

2 rollen pizzadeeg

1 ei

25 gram pijnboompitten

1 eetlepels olijfolie

1 grote ui

1 teentje knoflook

250 gram gehakt

1 theelepel gedroogde oregano

1 snufje cayennepeper

1 snufje chilipoeder

1 eetlepel tomatenpuree

200 gram tomatenblokjes

2 eetlepels basilicum

100 gram kaas


benodigdheden

uitsteekvormpje

taartvorm

bakpapier

  • 1 Rooster voor de vulling de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat ze kleuren.
  • 3 Voeg het gehakt, de oregano en cayennepeper toe en bak al omscheppend rul.
  • 4 Schep de tomatenpuree erdoor en bak deze 1 minuut mee.
  • 5 Meng de tomatenblokjes met sap, de helft van de basilicum en de helft van de pijnboompitten erdoor en laat iets indikken tot een dikke saus. Zet apart.
  • 6 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 7 Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot circa 40 cm en steek er per lap 8 cirkels uit.
  • 8 Bewaar de deegrestjes, kneed ze door, rol ze weer uit en steek er zo nog circa 16 cirkels uit.
  • 9 Leg de deegcirkels naast elkaar op het werkvlak, bestrijk ze met een laagje van de tomatensaus en verdeel de geraspte kaas erover.
  • 10 Vouw het deeg net niet helemaal dicht tot 1/2 cirkels en vouw vervolgens met duim en wijsvinger nog eens dubbel tot 1/4 cirkels.
  • 11 Beleg de bodem van de taartvorm met bakpapier.
  • 12 Zet de deegcirkels met de bolle kant naar de rand van de vorm en de punt naar het midden naast elkaar in een cirkel.
  • 13 Herhaal tot de hele vorm gevuld is en leg de laatste deegcirkels in een bloemvorm in het midden.
  • 14 Bestrijk met ei en bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
  • 15 Bestrooi voor het aansnijden met de rest van de basilicum en pijnboompitten.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 25 gram