online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane plaattaart met geitenkaas

Mediterrane plaattaart met geitenkaas

ingrediënten

100 milliliter olijfolie

5 rode uien

6 teentjes knoflook

2 eetlepels verse tijm

1 eetlepel gedroogde tijm

1 blik croissantdeeg

100 gram tomatentapenade

100 gram zwarte olijven

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

200 gram zachte geitenkaas

75 rucola


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uienringen met de helft van de knoflook 4-5 minuten.
  • 3 Bestrooi met zout, schep de tijm erdoor en laat afkoelen.
  • 4 Rol het deeg, eventueel in 2 stukken, uit en bekleed de bakplaat ermee.
  • 5 Duw de deegnaden tegen elkaar aan.
  • 6 Bestrijk het deeg met de tapenade en verdeel de uien en olijven erover.
  • 7 Leg de tomaatjes erop met de snijzijde naar boven en bestrooi met peper.
  • 8 Verdeel de geitenkaas erover en bak de taart 12-13 minuten in het midden van de oven.
  • 9 Meng de rest van de olijfolie met de overige knoflook, zout en peper.
  • 10 Neem de taart uit de oven, verdeel de rucola erover en besprenkel met de knoflookolie.

bereidingstip

Neem deeg voor hartige taart in plaats van croissantdeeg.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 17 gram