4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Mediterrane plaattaart met geitenkaas

Mediterrane plaattaart met geitenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
75 rucola
200 gram zachte geitenkaas
1 bakje cherry-/kerstomaatjes
100 gram zwarte olijven
100 gram tomatentapenade
1 blik croissantdeeg
1 eetlepel gedroogde tijm
2 eetlepels verse tijm
6 teentjes knoflook
5 rode uien
100 milliliter olijfolie

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uienringen met de helft van de knoflook 4-5 minuten.
  • 3 Bestrooi met zout, schep de tijm erdoor en laat afkoelen.
  • 4 Rol het deeg, eventueel in 2 stukken, uit en bekleed de bakplaat ermee.
  • 5 Duw de deegnaden tegen elkaar aan.
  • 6 Bestrijk het deeg met de tapenade en verdeel de uien en olijven erover.
  • 7 Leg de tomaatjes erop met de snijzijde naar boven en bestrooi met peper.
  • 8 Verdeel de geitenkaas erover en bak de taart 12-13 minuten in het midden van de oven.
  • 9 Meng de rest van de olijfolie met de overige knoflook, zout en peper.
  • 10 Neem de taart uit de oven, verdeel de rucola erover en besprenkel met de knoflookolie.

bereidingstip

Neem deeg voor hartige taart in plaats van croissantdeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 17 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier